NEMEGHEER

NV

Danic - Deense genetica


Door de herstructurering van de Deense fokkerij zijn 3 partijen ontstaan waarvan DANIC er één is. Waar Deense genetica altijd kampioen is en blijft in aantal levend geboren biggen legt DANIC de focus op het grootbrengend vermogen. Bigoverleving, melkproductie en meer functionele spenen om zo meer biggen te spenen. Nemegheer NV is uw aanspreekpunt voor de DANIC-genetica in België. Door onze nauwe samenwerking met de Nederlandse collega’s van NEXT-Genetix kunnen wij u de beste subfokkers aanbieden met de hoogste gezondheid. Correcte levering en aangepaste begeleiding zijn onze troeven. 

Fokdoel

In tegenstelling tot andere Deense genetica focust DANIC zich sterk op het verbeteren van het grootbrengend vermogen van de Deense zeug. Gecombineerd met goede levensduur en een economisch vleesvarken.
 

Subfokkers

Fokbedrijf van de Pavert 

 inds 2011 is familie Van de Pavert uit Wehl kern- en subfokker voor Next Genetix. Met 1.050 zeugen en 4.500 plaatsen voor gelten en vleesvarkens zijn zij samen met Next Genetix en Nemegheer een belangrijke producent van fokgelten voor Nederland en België met de hoogste gezondheidsstatus (SPF).Fokbedrijf van Boekel 

 Sinds kort produceert ook fokbedrijf Van Boekel in Overasselt (NL) DANIC® fokgelten met een hoge gezondheidsstatus. Familie Van Boekel heeft 550 zuivere lijns zeugen en 1200 opfokplaatsen. Het bedrijf hanteert een SPF bedrijfsvoering.


PIC


De DANIC® fokkerij wordt qua genetische vooruitgang ondersteund door PIC, ’s-werelds grootste varkensfokkerijorganisatie. Door inzet van de allernieuwste fokkerijtechnieken is hiermee de snelste genetische vooruitgang gewaarborgd. 

Next Genetix

Next Genetix is onze Nederlandse partner in DANIC genetica. Door het bundelen van onze krachten vormen wij samen de ideale partner voor Deense genetica in België.